Kako sada izgleda čuveni Windows XP volpejper

Bez autora
Sep 07 2011

Jedna od najpopularnijih pozadinskih fotografija je svakako ona za Windows XP. Zeleno polje i plavo nebo, nekoliko oblaka... prizor koji opušta i najnervoznijeg korisnika kompjutera. Kako je nastala ta fotografija? Fotografija, koju je Microsoft nazvao Bliss, prikazuje nestvarno lep predeo zbog čega mnogi misle da se radi o kompjuterskoj, a ne realnoj slici.Fotografiju je napravio američki fotograf Čarls Orir u kalifornijskoj državi Sonomi, 1996 godine. Kasnije je to mesto pretvoreno u vinograd, a fotografija koja je uslikana posle deset godina na istom tom mestu gde je snimljen Bliss, pokazuje sasvim drugačiji prizor.

Kako sada izgleda čuveni Windows XP volpejperJedna od najpopularnijih pozadinskih fotografija je svakako ona za Windows XP. Zeleno polje i plavo nebo, nekoliko oblaka... prizor koji opušta i najnervoznijeg korisnika kompjutera. Kako je nastala ta fotografija?

Fotografija, koju je Microsoft nazvao Bliss, prikazuje nestvarno lep predeo zbog čega mnogi misle da se radi o kompjuterskoj, a ne realnoj slici.

Fotografiju je napravio američki fotograf Čarls Orir u kalifornijskoj državi Sonomi, 1996 godine.

Kasnije je to mesto pretvoreno u vinograd, a fotografija koja je uslikana posle deset godina na istom tom mestu gde je snimljen Bliss, pokazuje sasvim drugačiji prizor, piše Zimo.

Naime, Ven Vesl je pronašao na Google Street View, tačne koordinate lokacije na kojoj je fotografija nastala, a na kojoj je potom nikao vinograd.

Proverite i sami na Google Maps na koordinati: 38.248966, -122.410269

Inače, Microsoft operativni system Windows XP koji koristi skoro polovini računara u svetu, napunio je deset godina od pojavljivanja, a uskoro odlazi u penziju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik